Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 5 August 2020

2020.08.05 - Nyhetsbrev

Passordet til 900 VPN-servere har blitt delt på nettforum. McAffee har en gjennomgang av NetWalker-løsepengeviruset.

Passordet til 900 VPN-servere har blitt delt på nettforum

Cyberkriminelle har delt en liste med passord, brukernavn, IP-adresser, SSH nøkler, admin brukere sesjonsnøkler i klartekst. Forumet hvor listen ble publisert brukes ofte av løsepengevirus-grupper for å rekruttere nye medlemmer.

Alle Pulse Secure VPN serverne i listen kjører en fastvare-versjon som ikke var beskyttet mot den gamle CVE-2019-11510-svakheten. Pulse Secure VPN servere brukes ofte for fjern-tilkobling av ansatte, dermed vil en angriper få full tilgang til organisasjonens nettverk hvis en VPN-server blir kompromittert.

Det anbefales å patche Pulse Secure VPN og endre passordene sine hvis serveren enda har CVE-2019-11510 svakheten.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/hacker-leaks-pa[...]

McAffee har en gjennomgang av NetWalker-løsepengeviruset

McAffee Advanced Threat Research (ART) har tatt en gjennomgang av hvordan løsepengeviruset NetWalker fungerer. Banden bank NetWalker har tjent 25 millioner dollar i perioden fra 1. mars til 27. juli. Det har blitt mer populært å selge løsepengevirus som en tjeneste, og også NetWalker blir markedsført på denne måten nå. McAffee er usikre på hvem som står bak malwaren.
Referanser
https://www.mcafee.com/blogs/other-blogs/mcaf[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>