Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 12 August 2020

2020.08.12 - Nyhetsbrev

Microsoft, Citrix og Adobe har sluppet månedens oppdateringer. Aalborg Universitet skal ha stengt ned interne systemer etter at det ble oppdaget at uvedkomne hadde fått tilgang til en brukerdatabase. Google har sluppet oppdatering til Chrome. Telenor har sluppet rapporten Digital Sikkerhet 2020.

Microsoft patchetirsdag for August - 120 patcher

Microsoft har sluppet denne månedens oppdateringer, der 120 ulike svakheter fikses. Av disse svakhetene er 17 vurdert som kritiske. Over halvparten av svakhetene er relatert til elevering av rettigheter i ulike produkter. Det er funnet svakheter som potensielt kan misbrukes til å kjøre vilkårlig kode i Internet Explorer, Outlook Preview Pane, Office, Visual Studio og Edge.

To av svakhetene har allerede blitt utnyttet i aktive angrep. Kaspersky oppdaget dette i forbindelse med et angrep mot et firma i Sør-Korea. Kaspersky har skrevet mer om dette i vedlagte lenke.
Referanser
https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/secur[...]
https://isc.sans.edu/diary/rss/26452
https://krebsonsecurity.com/2020/08/microsoft[...]
https://securelist.com/ie-and-windows-zero-da[...]

Adobe-oppdateringer for august

Adobe har sluppet oppdateringer til Acrobat, Acrobat Reader og Lightroom. Det fikses 11 kritiske svakheter i Acrobat Reader of Acrobat.
Referanser
https://helpx.adobe.com/security/products/acr[...]
https://helpx.adobe.com/security/products/lig[...]
https://threatpost.com/critical-adobe-acrobat[...]

Citrix Endpoint Management Security Update

Citrix har publisert oppdateringer til XenMobile Server som fikser en rekke svakheter. Oppdateringene rangeres som mer kritisk for enkelte versjoner.
Referanser
https://support.citrix.com/article/CTX277457

Aalborg Universitet stengte ned interne systemer etter alvorlig hendelse

Aalborg Universitet stengte i forrige uke ned alle interne systemer, etter at det ble oppdaget at uvedkommende har fått tilgang til universitetets brukerdatabase, og potensielt andre systemer relatert til forskning, økonomi og HR-opplysninger. Saken undersøkes fortsatt.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/dansk-universite[...]

Google Chrome oppdatering fikser en rekke svakheter

Google har rullet ut oppdatering til Chrome som fikser totalt 15 ulike svakheter.
Referanser
https://chromereleases.googleblog.com/2020/08[...]

Telenor har sluppet rapporten Digital Sikkerhet 2020

Telenor Norge bærer majoriteten av den digitale kommunikasjonsinfrastrukturen i Norge og har et viktig ansvar for å sikre at nordmenn er trygge fra sabotasje og spionasje når de er på nett eller mobilen. Med denne rapporten ønsker vi å dele av egne erfaringer om trusselbilde, håndtering av sikkerhetshendelser, og ikke minst sette fokus på områder som vi anser som særdeles viktig for sikkerhetsarbeid både i virksomheter og i samfunnet.
Referanser
https://www.telenor.no/om/digital-sikkerhet/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>