Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 18 August 2020

2020.08.18 - Nyhetsbrev

Svindlere prøver å få tilgang til canadiske Covid19-utbetalinger. Carnival Corp utsatt for ransomware-angrep.

Svindlere prøver å få tilgang til canadiske Covid19-utbetalinger

Svindlere har angrepet innloggingssystemet til det canadiske skattevesenet ved å forsøke å logge inn med brukernavn/passord fra gamle datalekkasjer, såkalt credential stuffing. Systemet har rundt 12 millioner aktive kontoer, og så langt er 9014 kompromittert. Etter at angriperne får kontroll over en konto, skifter de epost-adresse og bankdetaljer for å prøve å få utbetalt Covid-19-støtte.
Referanser
https://www.canada.ca/en/treasury-board-secre[...]
https://isc.sans.edu/diary/Password+Reuse+Str[...]
http://securityaffairs.co/wordpress/107232/ha[...]

Carnival Corp utsatt for ransomware-angrep

Cruise-operatøren Carnival Corp ble utsatt for et ransomware-angrep 15. august. Noen datasystemer ble kryptert og angriperne fikk også kopierte ut personlig informasjon om både ansatte og kunder. Hendelsen er meldt til politiet og undersøkelser pågår.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/worlds-largest-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>