Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 27 August 2020

2020.08.27 - Nyhetsbrev

Mozilla og Google har oppdatert nettlesere. En gruppe cyberkriminelle driver med DDoS-utpressing mot flere av verdens største finansvirksomheter. Russer arrestert i USA etter forsøk på å installere malware.

Mozilla har sluppet oppdateringer for flere produkter

Mozilla har sluppet oppdateringer for Firefox, Firefox ESR og Thunderbird. Flere av svakhetene lar en angriper ta kontroll over et sårbart system.
Referanser
https://us-cert.cisa.gov/ncas/current-activit[...]

En gruppe cyberkriminelle driver med DDoS-utpressing mot flere av verdens største finansvirksomheter

Flere finansvirksomheter har blitt mål for DDoS-utpressing, deriblant New Zeland Stock Exchange(NZX), PayPal og MoneyGram. Hackegruppen krever Bitcoin-betalinger for å stoppe angrepene og har lånt kjente hackegruppe-navn når de sender krav på epost. Akamai bekreftet 24. august at de har sett gruppen utføre angrep med opp mot 200 Gb/s.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/ddos-extortioni[...]
https://www.bbc.com/news/53918580

Google slipper ny versjon av Chrome for Windows, Mac og Linux

Google har sluppet Chrome 85. To av svakhetene har fått kategori "high", mens 12 har fått "low/medium".
Referanser
https://chromereleases.googleblog.com/2020/08[...]

Russer arrestert i USA etter forsøk på å installere malware

En russisk statsborger har blitt arrestert av FBI. Mannen prøvde å få en ansatt i et ikke-navngitt firma i Nevada til å installere malware på IT-systemene hos sin arbeidsgiver. Russeren tilbød angivelig 1 million USD for jobben. Formålet med malwaren skulle være å ta ned nettverket ved å spre ransomware internt og så skreve løsepenger.
Referanser
https://thehackernews.com/2020/08/russian-ext[...]
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>