Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 14 August 2020

2020.08.14 - Nyhetsbrev

FBI og NSA avslører ny Linux-malware Drovorub. Hacker gruppe retter seg mot forsvarssektoren til Israel.

FBI og NSA avslører ny Linux-malware Drovorub

FBI og NSA sender ut et sikkerhetsvarsel som inneholder tekniske detaljer om ny Linux-malware som er utviklet av Russlands militære hackere. De to etatene mener at russiske hackere har brukt en malware kalt Drovorub for å plante bakdører i kompromitterte nettverk. Etatene mener hackergruppen APT28 (Fancy Bear, Sednit) står bak Drovorub-malwaren. For å forhindre angrep, anbefales det å oppdatere Linux-systemer til versjon 3.7 eller nyere, "for å dra full nytte av håndhevelse av kjernesignering", en sikkerhetsfunksjon som vil forhindre APT28-hackere i å installere Drovorubs rootkit.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/fbi-and-nsa-exp[...]

Hacker gruppe retter seg mot forsvarssektoren til Israel

Israelske forsvarsdepartementet melder om at de har observert at hackere med knyttninger til Nord-Korea har rettet seg mot den israelske forsvarssektoren med falske jobb tilbud. Hackerene, som i følge det Israelske forsvarsdepartement er en del av Lazarus Group, sendte falske jobbtilbud via LinkedIn. Lazarus Group har tidligere blitt linket til Nord Korea av USA. Hackerene sitt mål har vært å kompromittere ansattes maskiner, komme inn i nettverket og stjele sensitiv sikkerhetsinformasjon. Forsøkene mot Israelsk forsvarssektor ble blokkert, melder det Israelske forsvarsdepartementet.
Referanser
https://www.cyberscoop.com/north-korea-hacker[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>