Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 2 November 2020

2020.11.02 - Nyhetsbrev

Google avslører nulldags-sårbarhet i Windows under aktiv utnyttelse. Enda en kritisk svakhet i Oracle WebLogic.

Google avslører nulldags-sårbarhet i Windows under aktiv utnyttelse

Google avslørte en nulldags sårbarhet i Windows som aktivt blir utnyttet av angripere. Angriperne bruker først en svakhet i Google Chrome (CVE-2020-15999) for å få tilgang til å kjøre kode inne i Chrome sin sandbox. Deretter bruker de svakheten i Windows Kernel (CVE-2020-17087) til å bryte seg ut av sandboxen og kjøre koden direkte i Windows.

Svakheten i Chrome er allerede fikset i versjon 86.0.4240.111, så den opprinnelige exploit-kjeden lar seg ikke utføre lengre. Aktører kan imidlertid benyte seg av svakheter i annen programvare for å få seg et fotfeste på Windows-maskiner.

Windows exploiten fungerer mot både windows 7 og 10, og har så langt ikke fått noen oppdatering som fikser feilen. Neste patche-tirsdag er 10. november, og svakheten vil antageligvis bli utbedret da.
Anbefaling
Oppdater til siste versjon av Chrome og vent på Windows-fiks.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/google-disclose[...]
https://arstechnica.com/information-technolog[...]
https://bugs.chromium.org/p/project-zero/issu[...]

Enda en kritisk svakhet i Oracle WebLogic

Oracle melder om en ny kritisk svakhet i WebLogic. Svakheten har fått navnet CVE-2020-14750, og kan utnyttes av en angriper uten å autentisere seg mot web-serveren. Den er relatert til den nylig omtalte svakheten CVE-2020-14882, som ble patchet i Oracles kvartalsvise oppdatering og som har blitt akvivt utnyttet de siste dagene.

Oracle har gitt ut patcher som vi anbefaler å installere så fort som mulig.
Anbefaling
Installer patcher.
Referanser
https://www.oracle.com/security-alerts/alert-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>