Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 3 November 2020

2020.11.03 - Nyhetsbrev

Google Drive misbrukt i ny svindel. Maritimt cyber-senter etableres i Norge. Siste ord fra E-sjefen: Cyberangrepene vil fortsette.

Google Drive misbrukt i ny svindel

Angripere misbruker nå Google Drive til å sende ut eposter som ser legitime ut, siden de faktisk blir sendt ut fra Google. På mobiltelefoner kan også meldinger dukke opp som push-varsler. En tjeneste som lar brukere tagge hverandre i delte filer misbrukes for å få til dette. Filen som blir delt inneholder en lenke til sider med malware eller phishing.
Referanser
https://www.wired.com/story/beware-a-new-goog[...]

Maritimt cyber-senter etableres i Norge

Den norske rederinæringen bygger opp et internasjonalt ledende senter for å møte den stadig økende cybertrusselen. Bak denne satsingen står Den Norske Krigsforsikring for Skib (DNK) og Norges Rederiforbund. Sammen danner de Norwegian Maritime Cyber Resilience Centre (NORMA Cyber) som blir operativt fra 1. januar 2021.
Referanser
https://rederi.no/aktuelt/2020/maritimt-cyber[...]

Siste ord fra E-sjefen: Cyberangrepene vil fortsette

Den avtroppende sjefen for E-tjenesten, Morten Haga Lunde, tror ikke at Russland eller Kina ønsker å starte noen militær konflikt, men sier at landene vil fortsette å bruke midler som ligger helt opp mot grensen for krig.
Referanser
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/WOO6mQ/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>