Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 12 November 2020

2020.11.12 - Nyhetsbrev

Google fikser to nye zero-day svakheter i Chrome, CheckPoint har sporet ransomwaren Pay2Key til Iran og løsepengevirus rammer flere svenske virksomheter. I tillegg slipper Mozilla sikkerhetsoppdateringer for Firefox, Firefox ESR og Thunderbird og en ondsinnet gruppe bruker Facebook-annonser til løspenge-angrep.

Google fikser to nye zero-day svakheter i Chrome

Google har totalt lappet fem "Zero-day" sårbarheter i Chrome i løpet av de siste tre ukene. De to nyeste ble sluppet 11 November for Chrome versjon 86.0.4240.198.

Det nye med de siste patchene er at de ble oppdaget av en anonym kilde som tipset Google. De tre første ble oppdaget internt av sikkerhetsforskere fra Google.

I henhold til Chrome 86.0.4240.198-endringsloggen har de to siste svakhetene fått følgende CVE-numre: CVE-2020-16009 og CVE-2020-16010.

De fleste zero-day svakheter brukes vanligvis i målrettet angrep. Selv om det er uklart farenivå for vanlige brukere, anbefales Chrome-brukere å oppdatere til v86.0.4240.198 via nettleserens innebygde oppdateringsfunksjon så fort som mulig.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/google-patches-[...]

CheckPoint har sporet ransomwaren Pay2Key til Iran

Forrige uke ga CheckPoint ut informasjon om den nye ransomware-gruppen Pay2Key, som primært har rammet israelske firmaer. Sikkerhetsselskapet har nå fulgt løsepengebetalinger betalt ut av flere ofre, og verdiene ender opp i en iransk Bitcoin-børs.
Referanser
https://research.checkpoint.com/2020/pay2key-[...]

Løsepengevirus rammer flere svenske virksomheter

Sveriges radio melder at en bølge av løsepengevirus har rammet svenske virksomheter siden fredag sist uke. Over 12 svenske bedrifter skal være rammet så langt.
Referanser
https://sverigesradio.se/artikel/7598006

Ondsinnet gruppe bruker Facebook-annonser til løspenge-angrep

Den ondsinnede gruppen Ragnar Locker Team har tatt i bruk annonser på Facebook til å skape blest om sine løspengeangrep. Annonsen de la ut var målrettet mot den italienske bedriften Campari Goups kunder. Etter at Ragnar Locker hadde hacket seg inn hos Campari, stjal de viktig data og krevde penger for å levere dem tilbake. Annonsene ble blir altså brukt for å skape oppmerksomhet rundt de lekkede dokumentene og tvinge Campari til å betale.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2020/11/ransomwar[...]

Mozilla slipper sikkerhetsoppdateringer for Firefox, Firefox ESR og Thunderbird

Mozilla har sluppet sikkerhetsoppdateringer som fikser en sårbarhet i Firefox, Firefox ESR og Thunderbird. Denne sårbarheten gjør det mulig for en angriper å ta kontroll over et system som er berørt av dette.
The Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) oppfordrer derfor brukere og administratorer til å se over Mozilla Security Advisory for Firefox 82.0.3, Firefox ESR 78.4.1, og Thunderbird 78.4.2.
Anbefaling
Referanser
https://us-cert.cisa.gov/ncas/current-activit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>