Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 10 November 2020

2020.11.10 - Nyhetsbrev

Datalekkasje rammer millioner av hotellgjester. Windows 10, iOS, Chrome og Firefox hacket på kinesisk konferanse. Verdens nest største laptop-produsent utsatt for ransomware angrep.

Datalekkasje rammer millioner av hotellgjester

Reservasjonssystemet "Cloud Hospitality" har hatt kundedata liggende åpent tilgjengelig etter en feilkonfigurert S3-bøtte. Systemet brukes av firmaer som Booking.com og Expedia for å integrere forskjellige reservasjonssystemer. Totalt 24.4GB med data har vært tilgjengelig. Av data som er lekket nevnes navn, epost-adresser, passnumre, kredittkortdata osv.
Referanser
https://threatpost.com/millions-hotel-guests-[...]

Windows 10, iOS, Chrome og Firefox hacket på kinesisk konferanse

Den tredje internasjonale hacker-konkurransen kalt Tianfu Cup har blitt avholdt i Chengdu, Kina. Under konferansen ble det demonstrert nye fungerende angrep mot en rekke kjente produkter som Adobe Reader, iPhone 11, CentOS, Docker, Google Chrome, Windows 10, Firefox, Samsung Galaxy S20 og VMware ESXi. Konkurransen er et kinesisk tilsvar på Pwn2Own-konferansen, som kinesere ikke lengre får delta i.
Referanser
https://thehackernews.com/2020/11/windows-10-[...]

Verdens nest største laptop-produsent utsatt for ransomware angrep

Compal, verdens nest største laptop-produsent, ble utsatt for ransomware-angrep i helgen. Selskapet bygger laptoper for Apple, Acer, Lenovo, Dell, Toshiba, HP og Fujitsu. Det blir anslått at 30% av datasystemene til selskapet er påvirket av det som trolig er DoppelPaymer-ransomware, men produksjonslinjen skal fortsatt fungere. Talspersoner for selskapet sier de har blitt utsatt for et hacker-angrep, men nekter for at det er ransomware.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/compal-the-seco[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>