Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 11 November 2020

2020.11.11 - Nyhetsbrev

Microsoft patcher blant annet svakhet som allerede utnyttes i målrettede angrep i sin oppdatering for november 2020. Ny svakhet i Intel-CPUer tillater uthenting av data: PLATYPUS.

Microsoft med månedsoppdatering for november 2020

Microsoft slipper månedsoppdatering for november. 112 svakheter blir fikset, hvor 17 er vurdert som kritiske. Svakheten CVE-2020-17087, en alvorlig kjernesvakhet blir nå patchet. Denne svakheten har blitt utnyttet i målrettede angrep, sammen med en nå patchet svakhet i Google Chrome.

De kritiske sårbarhetene påvirker blant annet Azure Sphere, Microsoft Edge, Printer Spooler, Exchange Server og Network File System. Spesielt de to sistnevnte svakhetene kan vise seg å være viktig å patche fort, les artikkelen fra Krebs on Security fra detaljer.
Referanser
https://msrc.microsoft.com/update-guide/en-us
https://krebsonsecurity.com/2020/11/patch-tue[...]

Ny svakhet i Intel-CPUer tillater uthenting av data: PLATYPUS

Intel CPUer har en mulighet for å lese ut nøyaktig internt strømforbruk fra CPU og RAM, kalt RAPL (Intel Running Average Power Limit). I Linux har alle brukere av systemet tilgang til disse dataene.

Ved hjelp av svakheten kan brukere av systemet lese ut senstive data fra minnet, for eksempel kryptonøkler og passord. I et simulert angrep lot det seg for eksempel gjøre å hente ut en RSA-nøkkel fra Intel SGX (sikker del av CPU) på 100 minutter.
Anbefaling
Installer patcher fra Intel.
Referanser
https://platypusattack.com/
https://www.intel.com/content/www/us/en/secur[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>