Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 19 November 2020

2020.11.19 - Nyhetsbrev

Symantec rapporterer om en stor kampanje av aktøren Cicada/APT10/Cloud Hopper. Kritisk sårbarhet avdekket i programvare for industrielle kontrollsystemer

Symantec rapporterer om kampanje mot Japan fra Cicada/APT10/Cloud Hopper

Symantec rapporterer om at de har oppdaget en større kampanje mot Japan fra en APT gruppe, som de mener må være stor og med gode ressurser. Symantec mener at de har funnet indikasjoner som tyder på at aktiviteten kan linkes til Cicada/APT10/Cloud Hopper. Kampanjen ser ut til å ha fokus på selskaper i øst-asia.
Referanser
https://symantec-enterprise-blogs.security.co[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Kritisk sårbarhet avdekket i programvare for industrielle kontrollsystemer

En kritisk sårbarhet har blitt avdekket i Real-Time Automation (RTA) 499 ES EtherNet/IP stack, som påvirker industrielle kontrollsystemer. I verste fall kan sårbarheten utnyttes til å oppnå ekstern eksekvering av vilkårlig kode på systemene. I følge et søk på tjenesten Shodan finnes det mer enn 8000 ENIP-kompatible enheter som er eksponert mot internett.

Svakheten ble fjernet allerede i 2012, men det er rimelig å anta at flere bedrifter har kjøpt programvaren før dette og integrert det i sin egen firmware, som dermed fremdeles er sårbar. Svakheten har fått tildelt koden CVE-2020-25159, og scorer 9.8 av 10 på sårbarhetsskalaen.
Anbefaling
Sjekk etter sårbare systemer og oppgrader.
Referanser
https://thehackernews.com/2020/11/researchers-warn-of-critical-flaws.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>