Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 16 November 2020

2020.11.16 - Nyhetsbrev

Apple lanserer sikkerhetsoppdateringer for flere produkter. Google Chrome nulldags-sårbarheter under aktiv utnyttelse.

Apple lanserer sikkerhetsoppdateringer for flere produkter

Apple har gitt ut sikkerhetsoppdateringer for å løse sårbarheter i flere produkter. En angriper kan utnytte noen av disse sårbarhetene for å ta kontroll over et berørt system. Noen av disse sikkerhetssvakhetene har allerede blitt brukt til å ta kontroll over sårbare systemer.

Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) oppfordrer brukere og administratorer til å gå gjennom Apples sikkerhetssider for macOS Big Sur 11.0, 11.0.1, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6 og Safari 14.0.1 og installere de nødvendige oppdateringene.
Referanser
https://us-cert.cisa.gov/ncas/current-activit[...]

Google Chrome nulldags-sårbarheter under aktiv utnyttelse

Begge sårbarhetene gjør det mulig for en angriper å ta over sårbare systemer hvis de besøker en nettside som laster opp vilkårlig kode på systemet. De to nulldags-sårbarhetene går under CVE-2020-16013 og CVE-2020-16017 og har fått definert alvorlighetsgrad 8.4 av 10.
Anbefaling
Oppdater Chrome så fort det kommer en ny oppdatering.
Referanser
https://threatpost.com/2-zero-day-bugs-google[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>