Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 4 November 2020

2020.11.04 - Nyhetsbrev

Det svenske forsikringsselskapet Folksam har delt persondata med teknologi-giganter. Google fikser to nye nulldagssårbarheter i Chrome. Adobe oppdaterer Acrobat og Reader.

Det svenske forsikringsselskapet Folksam har delt persondata med teknologi-giganter

Selskapet Folksam har delt personopplysninger om sine rundt 1 million kunder til teknologi-firmaer som Google, Microsoft, Adobe, Linkedin og Facebook. Det er blant annet delt opplysninger som personnummer, forsikringer og fagforeningsmedlemsskap. Opplysningene har blitt brukt til målrettet markedsføring.
Referanser
https://sverigesradio.se/artikel/7591197
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://nyhetsrum.folksam.se/sv/2020/11/03/fo[...]

Google fikser to nye nulldagssårbarheter i Chrome

Sårbarhetene som patches er CVE-2020-16009, som gjør det mulig med vilkårlig kodeeksekvering via en bug i javascript-motoren i Chrome og CVE-2020-16010, som er en heap-buffer overflow i Chrome for Android. Google skriver at de er kjent med aktiv utnyttelse av begge sårbarhetene.
Anbefaling
Oppdater til siste versjon!
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]
https://chromereleases.googleblog.com/2020/11[...]

Adobe oppdaterer Acrobat og Reader

Adobe har patchet flere svaheter i de populære applikasjonene Reader og Acrobat. Den mest alvorlige svakheten har blitt kategorisert som "kritisk" av Adobe og kan føre til kjøring av vilkårlig kode dersom brukeren åpner et spesielt uformet dokument.
Anbefaling
Installer oppdatering!
Referanser
https://helpx.adobe.com/security/products/acr[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>