Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 9 April 2021

2021.04.09 - Nyhetsbrev

APT 34, også kjent som OilRig fra Iran, returnerer med nye verktøy. Angripere øker bruken av sammarbeidsplatformer som Discord og Slack for å spre skadevare. Oppdateringer fra årets Pwn2Own-konkurranse.

APT 34, også kjent som OilRig fra Iran, returnerer med nye verktøy

Checkpoint har oppdaget en ny kampanje styrt av APT34 som antagelig angriper ett libanesisk mål. Dette er fordi en fil som ble lastet opp til VirusTotal kom fra Libanon. Etter at flere av APT34 sine verktøy ble lekket i 2019, har de fortsatt med å utvikle verktøyene sine for å unngå deteksjon. En av metodene denne APTen bruker for å spre skadevaren er gjennom direkte meldinger til målene på Linkedin. Checkpoint har gjort en analyse av skadevaren som ble lastet opp til VirusTotal i januar.
Referanser
https://research.checkpoint.com/2021/irans-ap[...]

Angripere øker bruken av sammarbeidsplatformer som Discord og Slack for å spre skadevare

Etter COVID-19 har det vært en økning i bruken av kommunikasjonsplatformer i bedrifter. Dette har medført at angripere også har økt misbruken av disse platformene for å infisere flere brukere. Disse platformene tillater angripere å dele skadevaren sin enklere og åpner også opp muligheter for mer målrettede phising-angrep. En stor årsak til dette er fordi brukere har lettere for å åpne og eller laste ned skadevare som blir delt i et kommunikasjonsrom som de stoler på. Talos Intelligense har tatt en gjennomgang av tre faser i et skadevare angrep. Dette innebærer levering av skadevaren, komponentinnhenting og C2 og data eksfiltrering.
Referanser
https://research.checkpoint.com/2021/irans-ap[...]

Oppdateringer fra årets Pwn2Own konkurranse

I løpet av den første dagen i Pwn2Own 2021 vant deltakerne 440 000 dollar etter å ha utnyttet tidligere ukjente sårbarheter for å hacke Microsofts Windows 10 OS, Exchange-mailserveren og Teams kommunikasjonsplattformen.

I løpet av den andre dagen på Pwn2Own hacket deltakere Microsofts Windows 10 OS to ganger, sammen med Google Chrome-nettleseren og Zoom-videokommunikasjonsplattformen.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>