Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 14 April 2021

2021.04.14 - Nyhetsbrev

Patche-tirsdag for April: Microsoft, Adobe og Chrome. Myndigheter i USA benytter Exchange-bakdør til å slette bakdøren. IcedID tar over for Emotet.

Patche-tirsdag for April: Microsoft, Adobe og Chrome

Microsoft fikser 114 sårbarheter, der 19 er vurdert som kritiske. En av disse er en lokal rettighetseskalering som blir aktivt utnyttet. Det er også sluppet flere fikser for Exchange med høy CVSS score, og det anbefales at disse installeres så raskt som mulig. Exchange-sårbarhetene har blitt meldt til Microsoft av NSA.

Adobe slipper flere oppdateringer, blant annet for RoboHelp, Bridge og Photoshop.

Google slipper 2 oppdateringer til Chrome og melder at begge blir utnyttet i angrep. Patching anbefales!
Referanser
https://msrc-blog.microsoft.com/2021/04/13/ap[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://us-cert.cisa.gov/ncas/current-activit[...]
https://chromereleases.googleblog.com/2021/04[...]

Myndigheter i USA benytter Exchange-bakdør til å slette bakdøren

FBI har aktivt gått etter bakdører som ble installert på amerikanske systemer etter utenyttelse av Exchange-sårbarhetene ProxyLogon i mars. De har benyttet bakdøren for å automatisk forsøke å fjerne bakdøren. Eierne av serverne som ble berørt ble ikke kontaktet først.
Referanser
https://www.justice.gov/usao-sdtx/pr/justice-[...]

IcedID tar over for Emotet

Etter at flere grupperinger har jobbet med å ta ned banktrojaneren Emotet de siste månedene, ser det ut til at trojaneren IcedID tar over tomrommet.
Referanser
https://threatpost.com/icedid-banking-trojan-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>