Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 15 April 2021

2021.04.15 - Nyhetsbrev

Sverige sier at Russland sto bak dataangrep mot Riksidrottsförbundet i 2018. Det forventes sanksjoner fra USA mot Russland etter innblanding i valget.

Sverige sier at Russland sto bak dataangrep mot Riksidrottsförbundet i 2018

Mellom desember 2017 og mai 2018 ble den svenske idrettsforeningen "Riksidrottsförbundet" utsatt for et dataangrep. Sikerhätspolisen skriver i en pressemelding at datainnbruddet var en del av en større russisk påvirkningskampanje. Idrettsforbundet skriver i sin nyhetssak at de siden da har styrket IT-sikkerheten.
Referanser
https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/ryskund[...]
https://www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressr[...]
https://securityaffairs.co/wordpress/116775/c[...]

Det forventes sanksjoner fra USA mot Russland etter innblanding i valget

Det forventes at USA vedtar økonomiske sanksjoner mot Russland for innblanding i det siste presidentvalget samt flere data-angrep. I tillegg spekuleres det i utvisning av opp mot 10 diplomater.
Referanser
https://www.wsj.com/articles/u-s-to-sanction-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>