Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 22 April 2021

2021.04.22 - Nyhetsbrev

Apple Macbook produsent Quanta utsatt for løsepengevirus.
Universitetet i Minnesota utestengt fra å bidra på Linux kjerne etter eksperiment fra studenter.

Apple Macbook produsent Quanta utsatt for løsepengevirus.

Hackergruppen REvil truer Apple etter å fått tak i planløsningene for diverse Apple produkter etter å ha hatt et suksessfull angrep mot produsenten Quanta. Designet av en ny Macbook har blitt spredt, og hackergruppen truer med å publisere mer dersom løsepengesummen ikke blir betalt innen 1 mai.
Referanser
https://thehackernews.com/2021/04/hackers-thr[...]

Universitetet i Minnesota utestengt fra å bidra på Linux kjerne etter eksperiment fra studenter

To studenter fra Universitetet i Minnesota ville i ett eksperiment finne ut om de kunne få inn bakdører og svakheter implementert i Linux kjernen. Dette endte med at alle e-post adresser fra umn.edu ble utestengt fra å bidra på kjernen.
Referanser
https://www.theregister.com/2021/04/21/minnes[...]

Zero-Day sårbarheter i SonicWalls e-postsikkerhet

Det er oppdaget utnyttelse av tre Zero-Day sårbarheter i SonicWalls e-postsikkerhetsprodukt (ES). Disse sårbarhetene ble brukt for å oppnå administrativ tilgang og eksekvering av kode på en SonicWall ES-enhet ved å installere en bakdør. På denne måten får motpart full tilgang til filer og e-poster, samt muligheter for å bevege seg dypere inn i nettverket.
Anbefaling
SonicWall råder alle kunder og partnere til å oppgradere til hotfix 10.0.9.6173 for Windows-brukere, og hotfix 10.0.9.6177 for hardware og brukere av ESXi.
Referanser
https://www.fireeye.com/blog/threat-research/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>