Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 2 December 2021

2021.12.02 - Nyhetsbrev

Nordic Choice Hotels rammet av cyberangrep: Har satt krisestab. AT&T tar grep mot DDoS-botnett som kapret VoIP-servere. Tidligere ansatt hos Ubiquiti pågrepet for forsøk på utpressing mot sin egen arbeidsgiver.

Nordic Choice Hotels rammet av cyberangrep: Har satt krisestab

Petter Stordalens hotellkjede Nordic Choice er rammet av et massivt cyberangrep. Blant annet er systemet for inn- og utsjekking nede.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/nordic-choice-ho[...]

AT&T tar grep mot DDoS-botnett som kapret VoIP-servere

AT&T undersøker og har gjort tiltak for å mitigere et botnett (EwDoor) som infiserte mer enn 5700 VoIP servere i deres nettverk. En analyse av skadevaren avslørte omfattende bakdørs- og DDoS-funksjoner, som Netlab-forskere foreslo kunne brukes til å få tilgang til enheter for å samle og stjele sensitiv informasjon, for eksempel VoIP-anropslogger.
Skanninger tyder på at mer enn 100 000 enheter bruker det samme SSL-sertifikatet som brukes på EdgeMarc VoIP-servere, men det er uklart hvor mange av disse som er sårbare for CVE-2017-6079 og utsatt for angrep.
Referanser
https://therecord.media/att-takes-action-agai[...]

Tidligere ansatt hos Ubiquiti pågrepet for forsøk på utpressing mot sin egen arbeidsgiver

En tidligere ansatt hos Ubiquiti ble i går arrestert for å ha forsøkt å utpresse sin arbeidsgiver. Den ansatte, som jobbet med utvikling av nettverksenheter, skal først ha stjålet flere gigabytes med data og deretter utgitt seg som en anonym hacker og sendt firmaet et løsepengekrav på nærmere 2 millioner dollar.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>