Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 9 December 2021

2021.12.09 - Nyhetsbrev

SonicWall anbefaler brukere sterkt å oppdatere SMA 100. Mozilla har oppdatert Firefox, Firefox ESR og Thunderbird.

SonicWall anbefaler brukere sterkt å oppdatere SMA 100

SonicWall har slupper oppdateringer som fikser flere sårbarheter av høy kritikalitet. De mest kritiske sårbarhetene går under benevnelsen CVE-2021-20038 og CVE-2021-20045. Sårbarhetene gjør det mulig for angripere å eksekvere kommandoer som brukeren "nobody" via nettverket. CVE-2021-20039, som blir rettet opp av å patche, kan la autentiserte angripere kjøre helt vilkårlige kommandoer som root, som igjen kan føre til at de kan ta over enheten.
Anbefaling
Patch alle SMA 100 enheter.
Referanser
https://psirt.global.sonicwall.com/vuln-detai[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Mozilla har oppdatert Firefox, Firefox ESR og Thunderbird

Mozilla har utgitt oppdateringer som fikser sårbarheter i de tre programvarepakkene. Noen av sårbarhetene gjør det mulig for angripere å ta over de påvirkede systemene. Det anbefales dermed å oppdatere til nyeste versjonene: Firefox 95, Firefox ESR 91.4.0 og Thunderbird 91.4.0.
Anbefaling
Oppgrader til Firefox 95, Firefox ESR 91.4.0 og Thunderbird 91.4.0.
Referanser
https://www.cisa.gov/uscert/ncas/current-acti[...]
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>