Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 3 December 2021

2021.12.03 - Nyhetsbrev

Mozilla har utgitt kritisk sikkerhetsoppdatering for NSS. Kritisk sårbarhet i mer enn 150 ulike HP-skrivere.

Mozilla har utgitt sikkerhetsoppdatering for NSS

Mozilla har utgitt en kritisk oppdatering som fikser sårbarheter i deres Network Security Services (NSS). Sårbarhetene er funnet i versjon 3.73 og 3.68.1 og tidligere versjoner og gjør det mulig for en angriper å kjøre vilkårlig kode eller ta ned applikasjoner.

NSS er er samling med kryptografiske biblioteker som gjør det mulig å utvikle på tvers av klient-tjener platformer. Blant Mozilla sine produkter så er Thunderbird, LibreOffice, Evolution og Evince sårbare. Andre produkter som bruker bibliotekene kan også være sårbare.
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]
https://thehackernews.com/2021/12/critical-bu[...]

Kritisk sårbarhet i mer enn 150 ulike HP-skrivere

I over 150 ulike multifunksjonsskrivere fra HP ble det tidligere i år funnet to sårbarheter som bør fikses. Begge sårbarhetene er alvorlige, men den ene er mer kritisk. Angriperne fant en måte å kjøre vilkårlig kode på skriveren som kan brukes til å stjele informasjon, eller bruke den til fremtidige angrep mot nettverket som skriveren er koblet til. Svakheten kan også bli brukt til Cross-Site printing.

De berørte produktene tilhører familiene Laserjet, Officejet, Pagewide og Scanjet. Alle disse benytter fastvaren kalt Futuresmart.
Anbefaling
Oppdatere fastvaren til skriveren
Referanser
https://www.digi.no/artikler/kritisk-sarbarhe[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>