Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 16 December 2021

2021.12.16 - Nyhetsbrev

Ukrainsk politi har arresterte 51 personer, mistenkt for å selge stjålet personlig informasjon. Googles Project Zero med en tung, teknisk gjennomgang av iMessage svakhet, utnyttet gjennom svært obfuskert utnyttelseskode.

Ukraina har arresterte mistenkte for å selge personlige data

Ukrainsk politi har arrestert 51 mistenkte for å selge personlig informasjon som tilhører over tre hundre millioner mennesker over hele verden via nett-forum. 100 databaser med personopplysninger for 2020-2021 ble beslaglagt som et resultat av operasjonen. Det ble også fjernet 90 000 gigabyte med informasjon etter 117 ransakinger.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Google Project Zero har analysert iMessage-svakhet brukt av NSO-Group

Googles Project Zero team tar her en teknisk gjennomgang av en zero-klikk svakhet i Apples iMessage. Svakheten har vært brukt av NSO-Group, og ble oppdaget av Citizen Lab da det ble brukt i et angrep mot en Saudi-Arabisk aktivist. Svakheten som utnyttes ble patchet i september (CVE-2021-30860). NSO-Group har tatt i bruk svært avanserte metoder for å obfuskere angrepskoden.
Referanser
https://googleprojectzero.blogspot.com/2021/1[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>