Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 8 December 2021

2021.12.08 - Nyhetsbrev

Google forstyrrer aktivitetene til botnettet Glupteba. Alvorlig svakhet i Grafana.

Google forstyrrer aktivitetene til botnettet Glupteba

Google har hindret botnettet Glupteba fra å infisere flere Windows-maskiner. Glupteba blir for det meste spredd via nedlasting av piratkopiert programvare og brukes til å stjele brukernavn/passord, utvinne kryptovaluta og starte proxy-tjenester. Google har jobbet sammen med ISPer og CloudFlare for å ta ned servere og domener som botnettet har brukt.

Det antas at operatørene bak botnettet kan komme til å få tilbake kontrollen over sine infiserte maskiner ved hjelp av et backup-system. De infiserte maskinene sjekker jevnlig etter nye kontroll-servere gjennom å følge bestemte Bitcoin-adresser i blokkjeden. Bakmennene kan gjennom denne mekanismen få de infiserte maskinene til å motta nye kommandoer.
Referanser
https://blog.google/threat-analysis-group/dis[...]
https://blog.google/technology/safety-securit[...]

Alvorlig svakhet i Grafana

Grafana er en åpen plattform for å visualisere data ved hjelp av grafer. Det meldes nå at Grafana har en alvorlig svakhet som er svært enkelt å utnytte, siden den er en enkelt "path-traversal"-savkhet.

Problemet er fikset de nyeste versjonene av Grafana som nå er klare for nedlasting.
Anbefaling
Last ned Grafana 8.3.1, 8.2.7, 8.1.8 eller 8.0.7.
Referanser
https://grafana.com/blog/2021/12/07/grafana-8[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>