Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 7 December 2021

2021.12.07 - Nyhetsbrev

Rapport fra Mandiant viser at Russland fortsetter med cyber-spionasje. Microsoft har beslaglagt 15 domener knyttet til APT15/Nickel. Hundrevis av SPAR butikker i UK stenger ned grunnet cyberangrep. Hackere stjal krypto-valuta for minst 150 mill. dollar.

Rapport fra Mandiant viser at Russland fortsetter med cyber-spionasje

Det er nå ett år siden angrepene gjennom Solarwinds-programvaren ble oppdaget. Grupperingen bak er kjent som Nobelium, APT29, The Dukes eller Cozy Bear. Det er russiske SVR som skal stå bak.

Mandiant har fulgt med på gruppens operasjoner det siste året og har nå sluppet en rapport med detaljer rundt angrepsmetoder og mål.

Franske myndigheter advarer også i dag om angrep mot franske interesser fra Nobelium i løpet av det siste året. Det har vært mange innbrudd i epost-kontoer i forbindelse med operasjonene.
Referanser
https://www.mandiant.com/resources/russian-ta[...]
https://apnews.com/article/technology-russia-[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Microsoft har beslaglagt 15 domener knyttet til APT15/Nickel

Microsoft melder at de i dag har beslaglagt 15 domener tihørende den kinesiske grupperingen APT 15, også kjent som KE3CHANG, APT15, Vixen Panda, Royal APT og Playful Dragon. Grupperingen har kompromittert både statlige og ikke-statlige organisasjoner i 29 land, hovedsaklig i Europa og Latin-Amerika.
Referanser
https://www.microsoft.com/security/blog/2021/[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/microso[...]

Hundrevis av SPAR butikker i UK stenger ned grunnet cyberangrep

Rundt 330 SPAR butikker i Nord-England måtte stenge ned eller bytte til bare kontant betaling etter at et cyberangrep tok ned IT-systemene til butikkkjeden. Systemene som er rammet er blant annet, kreditt-kort prosessering og tilgang til interne epost-systemer. Det Engelske cybersikkerhets-senteret har sagt at de er klar over hendelsen og er med på å mitigere angrepet. Det er ikke bekreftet hva slags angrep det er, men det er klare tegn på at det er et løsepengeangrep.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Hackere stjal krypto-valuta for minst 150 mill. dollar

En handelsplattform for kryptovaluta, BitMart, bekrefter mandag at et stort sikkerhetsbrudd. Det var blochain-sikkerhets- og dataanalyseselskapet PeckShield som først oppdaget sikkerhetsbruddet lørdag kveld, og de estimerer tapene til å være opp mot 200 millioner dollar – over 1,8 milliarder kroner.
Referanser
https://finansavisen.no/nyheter/finans/2021/1[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>