Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 21 December 2021

2021.12.21 - Nyhetsbrev

Belgias Forsvarsdepartement utsatt for cyberangrep. USA sikter fem russere for hacking og markedsmanipulasjon.

Belgias Forsvarsdepartement utsatt for cyberangrep

Nettverket til Belgias forsvarsdepartement skal ha vært delvis nede i flere dager som følge av et cyberangrep som angivelig skal ha utnyttet Log4Shell-svakheten. Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet.
Referanser
https://www.brusselstimes.com/belgium/198521/[...]

USA sikter fem russere for hacking og markedsmanipulasjon

Justisdepartementet i USA har siktet fem russiske statsborgere for hacking og markedsmanipulasjon. Én av de siktede har tidligere vært ansatt av den militære etterretningstjenesten GRU. De fem brukte datasikkerhetsfirmaet "M-13" som en front for sine aktiviteter, som gikk ut på å bryte seg inn i nettverket til bedrifter og stjele børssensitiv informasjon. Det ble brukt phishing for innbrudd og lokale proxyer for å skjule angrepene.
Referanser
https://therecord.media/us-charges-former-gru[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>