Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 30 December 2021

2021.12.30 - Nyhetsbrev

Redline skadevare viser hvorfor du ikke bør lagre passord i nettleseren

Redline skadevare viser hvorfor du ikke bør lagre passord i nettleseren

Det er en RedLine malware som sikter seg inn på å stjele informasjon fra nettlesere som Chrome, Edge, og Opera. Malwaren kan kjøpes for omtrent 200 amerikanske dollar og krever lite kunnskap for bruk av den. Det er et eksempel hvor malwaren stjal VPN-innloggingsdetaljer fra en bruker, som ble brukt til å infiltrere selskapet noen måneder senere. Malwaren angriper hovedsaklig en fil hvor innloggingsdetaljer lagres av Chromium-baserte nettlesere. Passordene som lagres er krypterte men passordene kan bli dekryptert av malwaren så lenge brukeren forblir pålogget. Derfor anbefales det å heller bruke en passord-manager og tofaktor-autentisering der det er mulig.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>