Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 10 January 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.01.10

Vi har publisert vår situasjonsrapport fra Telenor SOC for desember 2023. Fortinet fikser svakheter i FortiOS og FortiProxy. Microsoft med relativt liten sikkerhetsoppdatering i januar 2024.


Vi har publisert vår situasjonsrapport fra Telenor SOC for desember 2023

Denne måneden skriver vi blant annet om cyber-angrep mot den ukrainske teleoperatøren Kyivstar før jul. Mange fryktet at det skulle bli et oppsving i angrep med løsepengevirus i løpet av jule- og nyttårshelgen, noe som heldigvis viste seg å ikke skje.

Fortinet fikser svakheter i FortiOS og FortiProxy

JustisCERT varsler om sårbarheter i produkter fra Fortinet. Totalt 5 bulletiner ble publisert 09.01.2024, hvor 1 er kategorisert som alvorlig (CVE-2023-44250 med CVSS-score 8.3) og 4 som viktig. Den alvorlige sårbarheten berører FortiOS og FortiProxy.

 

Fortinet har publisert oppdateringer til støttede produkter. [1]

Sårbarheter:

Microsoft med relativt liten sikkerhetsoppdatering i januar 2024

Microsofts første sikkerhetsoppdatering for 2024 var relativt liten med bare 48 patcher for Microsoft-produkter og fire for Chromium (Edge). Det er så langt ikke meldt om at noen av svakhetene utnyttes aktivt i angrep.

Det er to kritiske svakheter i henholdsvis Kerberos og Hyper-V. Kerberos-svakheten gjør det mulig for en angriper med tilgang til trafikkstrømmen mellom klient og server (MitM) å omgå autentisering. Den andre svakheten er det ikke mange detaljer rundt, men den kan gi mulighet for å kjøre vilkårlig kode dersom angriperen klarer å utnytte en kappløpssituasjon (race condition).

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>