Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 9 January 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.01.09

Ransomware-ofre får besøk av bevæpnet politi i USA. Spionasje-kampanje retter seg inn mot nederlandske mål.


Ransomware-ofre får besøk av bevæpnet politi i USA

To sykehus i USA har i det siste blitt rammet av ransomware-angrep og angriperne har stjålet store mengder sensitive pasientdata. Noen av pasientene mottar nå trusler direkte fra ransomware-banden der de truer med å offentliggjøre personlige detaljer eller å utføre "swatting"-angrep mot dem. Pasientene blir oppfordret av angriperne til å prøve å overbevise sykehuset om å betale løsepengene.

"Swatting" er relativt utbredt i USA og går ut på å ringe politiets nødtelefon og si at det foregår en gissel-situasjon eller lignende, og videre oppgi adressen til offeret til politiet. Politiet vil da ofte møte opp tungt bevæpnet og farlige situasjoner kan oppstå.

Spionasje-kampanje retter seg inn mot nederlandske mål

Recorded Future melder at tyrkiske stats-sponsede hackere i det siste har rettet seg inn mot telekom, media og tech-selskaper i Nederland. Det er trusselaktøren "SeaTurtle" som står bak aksjonen. Målet med aksjonen skal være å innhente politiske opplysninger om befolkningsgrupper og politiske dissidenter. Initiell tilgang til målene oppnås typisk gjennom offentlig tilgjengelige svakheter.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>