Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 16 January 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.01.16

Ivanti Connect Secure-svakhet blir masseutnyttet. To varetektsfengslet for å ha sendt 21.000 svindel-SMSer.


Ivanti Connect Secure-svakhet blir masseutnyttet

To alvorlige sårbarheter i Ivantis nettverkssikkerhetsprodukt Connect Secure VPN utnyttes globalt av flere trusselaktører. Over 1700 ICS VPN-enheter er kompromittert, og angrepene rammer på tvers av mange sektorer. Ivanti har ennå ikke utgitt sikkerhetsoppdateringer, så administratorer oppfordres til å implementere midlertidige tiltak og anse all data på de berørte enhetene som kompromittert. Mange av angrepene involverer en avansert GIFTEDVISITOR-webshell, og mistenkes å involvere kinesiske statssponsede aktører.

To varetektsfengslet for 21.000 svindel-SMSer

Det var tirsdag 9. januar at to utenlandske statsborgere ble pågrepet under mistanke om pågående bedragerivirksomhet. De to siktede oppholdt seg i Norge da de ble pågrepet.

– Disse svindel-SMS-ene har i all hovedsak knyttet seg til en falsk Vipps-nettside, som var Norgevipps.com. Det er en falsk nettside, hvor man ikke må legge inn noe som helst av sensitiv informasjon, sier politiadvokat Alexander Bjorvatn Øien til VG.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>