Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 29 January 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.01.29

Bitdefender har analysert global SMS-svindel. Flere firmaer enn Microsoft og HPE rammet av innbrudd.


Bitdefender har analysert global SMS-svindel

Bitdefender har sett på hvordan SMS blir brukt globalt til mange forskjellige typer svindel. De har blant annet sett på hvilken type svindel som brukes i de forskjellige verdensdelene. De regner med at svindlerne har lurt til seg minst $40 millioner dollar bare de siste tre månedene. Svindlerne tilpasser språk og temaer til hvert enkelt land for å få best mulig effekt.

Telenor ser og stanser også store mengder SMS-spam. Bare i Q4 2024 stoppet vi 4,5 millioner meldinger. Vi blokkerer også fortløpende svindel-domener i våre tjenester Nettvern og SafeZone.

Flere firmaer enn Microsoft og HPE rammet av innbrudd

Washington Post skriver at de vet om minst 10 firmaer som er rammet av angrep mot deres Microsoft-baserte epost-tjenester i nettskyen, i tillegg til de allerede kjente angrepene mot Microsoft og HP Enterprise.

Den russiske Utenriksetterretningstjenesten SVR skal stå bak angreps-bølgen.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>