Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 25 January 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.01.25

Vanlig feilkonfigurasjon kan gi tilgang til Google Kubernetes Cluster. Sårbarheter i produkter fra Cisco .


Vanlig feilkonfigurasjon kan gi tilgang til Google Kubernetes Cluster

Sikkerhetsfirmaet Orca har oppdaget at mange brukere av Google Kubernetes Engine har feil i tilgangskontrollen som kan gi uvedkommende tilgang til Kubernetes-clusteret til kunden. Firmaet mistenker at rundt 250.000 kunder har svakheten.

Feilkonfigurasjonen skyldes at mange tror at gruppen "system:authenticated" tilsvarer brukere som er autentisert inn til brukerens organisasjon, men i virkeligheten gjelder dette alle brukere som er autentisert mot Google. Det holder altså å ha en vanlig Gmail-konto for å være i denne gruppen.

Google har ryddet opp i tilgangene fra GKE versjon 1.28 slik at system:authenticated gruppen ikke kan knyttes opp mot cluster-admin rollen. Google har også varslet berørte kunder via epost.

Sårbarheter i produkter fra Cisco

JustisCERT varsler om sårbarheter i produkter fra Cisco. Totalt 3 nye bulletiner ble publisert av Cisco den 24.01.2024. De dekker 3 CVE, hvor 1 er kategorisert som kritisk (CVE-2024-20253 med CVSS-score 9.9) og 2 som viktig (CVE-2024-20263 og CVE-2024-20305). Den kritiske sårbarheten berører en rekke produkter i kategorien Cisco Unified Communications, som bør kobles fra nett frem til de er blitt oppdatert.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>