Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 18 January 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.01.18

Informasjons-stjeler malware på Mac utvikler seg stadig. Riksrevisjonen: Hacket seg inn på høyskoler og universiteter. Mange nye lekkede brukernavn og passord i ny passord-dump. Oracle patcher 200 svakheter i kvartalsvis oppdatering.


Informasjons-stjeler malware på Mac utvikler seg stadig

SentinelOne har en bloggpost om informasjons-stjelere på macOS. De har blant annet sett på Atomic Stealer, MetaStealer og RealStealer. Den innebygde sikkerhetsfunksjonen XProtect har signaturer for disse, men de oppdateres stadig og får ny funksjonalitet for å omgå deteksjon.

Riksrevisjonen: Hacket seg inn på høyskoler og universiteter

Riksrevisjonen klarte å trenge seg inn i systemene på tre høyskoler og universiteter. Fare for verdifull forskningsdata, mener de. Dette kommer fram i en ny rapport Riksrevisjonen la fram onsdag. De testet IT-sikkerheten ved 10 av landets største universiteter og høyskoler.

Mange nye lekkede brukernavn og passord i ny passord-dump

Sikkerhetsforskere har oppdaget en ny fil med brukernavn og passord kalt "naz.api". Filen inneholder 71 millioner kombinasjoner av brukernavn og passord til forskjellige tjenester, hvorav rundt 25 millioner av disse ikke har vært sett tidligere i tjenesten "Have I Been Pwned?". Tjenesten har sendt ut varsler til registrerte brukere og vi anbefaler en sjekk av egen e-post adresse for å få oversikt over lekkede passord.

Oracle patcher 200 svakheter i kvartalsvis oppdatering

Oracle har sluppet sin første kvartalsvis sikkerhetsoppdatering i 2024. Svakheten inneholder 389 patcher som utbedrer rundt 200 unike svakheter (CVE). Vi anbefaler kunder av selskapet å ta en sjekk!

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>