Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 11 January 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.01.11

Volexity melder om aktivt utnyttelse av svakheter i Ivanti Connect Secure VPN (Pulse Secure). Google patcher 58 svakheter i Android i januar.


Volexity melder om aktivt utnyttelse av svakheter i Ivanti Connect Secure VPN (Pulse Secure)

Sikkerhetsselskapet Volexity har oppdaget at to ferske svakheter i Ivanti Connect Secure VPN (tidligere Pulse Secure) utnyttes aktivt i angrep. Svakhetene utnyttes etter hverandre for å kunne kjøre vilkårlig kode på en sårbar server uten måtte autentisere seg. Trusselaktøren endrer deretter på konfigurasjonen på serveren for å slå på tastatur-logging, lagre passord og åpne for fjernadministrasjon. Tilgangen benyttes også for å oppnå videre tilgang til interne nettverk.

Brukere av dette produktet bør øyeblikkelig sjekke for kompromittering og lese seg opp på Ivantis anbefalinger.

Google patcher 58 svakheter i Android i januar

10 av svakhetene har alvorlighetsgrad "høy" og ligger i Android Framework og System-komponentene. Den mest alvorlige svakheten kan føre til utvidede rettigheter på systemet for en app som ikke har spesielle rettigheter på systemet. Oppdateringen fikser også en mengde svakheter i driverne til hardware fra Arm, Imagination Technologies, MediaTek, Unisoc og Qualcomm.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>