Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 5 June 2018

2018.06.05 - Nyhetsbrev

Myndighetsrapport: USA trenger virkemidler for å motvirke cyberangrep. Oversikt over sikkerhetsforbedringer i nye iOS og macOS.

Myndighetsrapport: USA trenger virkemidler for å motvirke cyberangrep

Myndighetene i USA har publisert en ny rapport som omhandler motvirkning av cyberangrep og spionasje. Rapporten mener at andre land trenger å vite at det vil bli konsekvenser ved cyberangrep mot USA. Den foreslår også å lage en liste med forskjellige tiltak som kan være aktuelle ved angrep. Disse må tilpasse forskjellige angripende land. Det er også viktig for USA å ha partnere for å dele informasjon og finne ut hvem som står bak angrepene.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/cyber-security-[...]

Oversikt over sikkerhetsforbedringer i nye iOS og macOS

Ars Technica har en oversikt over kommende sikkerhetsforbedringer i iOS 12 og macOS 10.14. Politiet i USA har i det siste kunnet låse opp iOS-enheter med en hardware-boks koblet til via USB. Apple motvirker nå dette ved å slå av USB-porten én time etter siste opplåsing av enheten.

Det skal også komme forbedringer når det gjelder tilgang til mikrofoner og kamera, krypterte Facetime-samtaler og bedre systemer for å håndtere passord. Apple legger også begrensninger i tracking av tredjeparter, for eksempel fra Facebook.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]
https://motherboard.vice.com/amp/en_us/articl[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.