Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 18 June 2018

2018.06.18 - Nyhetsbrev

DHS og FBI gir ut rapport om ny skadevare fra Nord-Korea. Kaspersky Labs avslutter sammarbeid med Europol. Flere medlemmer i hackergruppen Rex Mundi arrestert. Telenor lanserer tjenesten nettvern for privatkunder.

DHS og FBI gir ut rapport om ny skadevare fra Nord-Korea

Det er gitt ut en rapport om en ny type skadevare fra Nord-Korea. Skadevaren går under navnet Typeframe og skal være i stand til å laste og installere skadevare, bakdører og kontakte kontroll servere.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/analysis-reports[...]

Kaspersky Labs avslutter sammarbeid med Europol

Kaspersky Labs har avsluttet sitt samarbeid med Europol etter at det Europeiske Parlamentet la frem et forslag om at enkelte programvare-leverandører bør utestenges. I notatet er Kaspersky Labs nevnt som eksempel.
Referanser
https://www.darkreading.com/operations/kasper[...]

Flere medlemmer i hackergruppen Rex Mundi arrestert

Europol sammen med fransk, engelsk og thailandsk politi har arrestert åtte personer som knyttes til gruppen Rex Mundi. Gruppen har vært aktiv siden 2012 og har brutt seg inn i bedriftsnettverk og krevd løsepenger for informasjonen de har funnet.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Telenor lanserer tjenesten nettvern for privatkunder

Telenor lanserer DNS-filteret Nettvern for alle sine privatkunder. Filteret oppdateres av Telenor Sikkerhetssenter og andre samarbeidspartnere og skal forhindre spredning av skadevare og phishing. Brukerne re-dirigeres til et sinkhole om de besøker en svartelistet side. Det er mulig å slå av tjenesten i appen Mitt Telenor for kunder som ikke vil ha den ekstra sikkerheten.
Referanser
http://www.mynewsdesk.com/no/telenor/pressrel[...]
http://www.cw.no/artikkel/siste-nyheter/telen[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.