Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 11 June 2018

2018.06.11 - Nyhetsbrev

Amerikansk militær entreprenør hacket av kinesiske myndigheter. Sikkerhetsekspert slår alarm om IT-sikkerheten hos norske kommuner. Wired skriver om Microsofts Read Team.

Amerikansk militær entreprenør hacket av kinesiske myndigheter

Kinesiske myndigheter har fått tilgang til 614GB med sensitiv data gjennom målrettet angrep mot en militær marine-entreprenør. Angrepet er nok et eksempel på Kinas målrettede angrep mot det amerikanske militæret og deres teknologi.
Referanser
https://www.washingtonpost.com/world/national[...]

Sikkerhetsekspert slår alarm om IT-sikkerheten hos norske kommuner

Sikkerhetsekspert Bjarte Malmedal hos NorSIS, er bekymret for IT-sikkerheten hos norske kommuner. En fersk rapport fra NorSIS om sikkerhet i kommunale digitale systemer viser at kommuner har dårlige forutsetninger for å håndtere egen datasikkerhet. Rapporten konkluderer med at kommunal sektor burde få en egen CERT.
Referanser
https://e24.no/digital/digitalisering/sikkerh[...]

Wired skriver om Microsofts Read Team

Wired har en artikkel om Microsofts interne Read Team. Dette teamet med erfarne sikkerhetseksperter jobber med å finne svakheter i Windows og andre Microsoft-produkter.
Referanser
https://www.wired.com/story/microsoft-windows[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.