Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 12 June 2018

2018.06.12 - Nyhetsbrev

NITO mener at helsedata bør underlegges sikkerhetsloven. USA innfører sanksjoner mot firmaer og privatpersoner.

NITO mener at helsedata bør underlegges sikkerhetsloven

- Endringene i IKT-risikobildet må få konsekvenser for hvordan myndighetene håndterer IKT-sikkerhet. NITO har siden 2016 bedt om at IKT-infrastrukturen i helsevesenet underlegges sikkerhetsloven. Det er skuffende at et representantforslag i helsekomitéen for å få til dette ble avvist i Stortinget denne uka, sier Trond Markussen, president i NITO.
Referanser
https://www.nito.no/aktuelt/2018/6/ikt-skanda[...]

USA innfører sanksjoner mot firmaer og privatpersoner

USA innfører sanksjoner mot fem russiske firmaer og 3 privatpersoner for angivelig å ha hjulpet FSB med cyber-angrep. De fem firmaene dette gjelder er Digital Security, med datterselskapene ERPScan og Embedi, Kvant Scientific Research Institute (Kvant) og Divetechnoservices.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.