Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 15 June 2018

2018.06.15 - Nyhetsbrev

Wiper-angrep mot storbank i Chile var avledningsmanøver. Docker-pakker inneholdt mining-malware. Helse sør-øst skroter milliardavtale om utflagging av IT.

Wiper-angrep mot storbank i Chile var avledningsmanøver

Forrige måned ble Chiles største bank utsatt for et angrep med wiper-malware som slettet harddiskene på 9000 PCer og 500 servere. Angrepet viser seg nå å ha vært en avledningsmanøver for å skjule et annet angrep. Etter at situasjonen roet seg, ble det oppdaget at uvedkommende hadde overført 10 millioner dollar til en bank i Hong Kong.
Referanser
https://threatpost.com/banco-de-chile-wiper-a[...]

Docker-pakker inneholdt mining-malware

En konto hos Docker Hub har tilgjengeliggjort 17 docker-pakker (images) som har blitt lastet ned over 5 millioner ganger. Pakkene inneholdt kode som i det skjulte utvant kryptvaluta i bakgrunnen.

Til sammen skal vedkommende ha generert 545 Monero, som er verdt rundt $90.000. Firmaet Fortinet har gjentatte ganger varslet om problemet, uten at noe har blitt gjort.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Helse sør-øst skroter milliardavtale om utflagging av IT

Styret i Helse sør-øst opplyser i en pressemelding at hele kontrakten om utflagging av IKT-infrastruktur med selskapet DXC avbestilles, noe som trolig kommer til å koste dyrt.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/helse-sor-ost-sk[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.