Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 13 June 2018

2018.06.13 - Nyhetsbrev

Google vil stoppe nettsteder fra å installere nettleserutvidelser. App i Google Play benytter telefonens mikrofon til å identifisere brudd på opphavsretten. Microsoft og VMware med kritiske sikkerhetsoppdateringer.

Microsoft gir ut sine månedlige sikkerhetsoppdateringer

Microsoft har gitt ut sine månedlige sikkerhetsoppdateringer som består av totalt 52 bulletiner, hvorav 10 er vurdert som kritiske. Sikkerhetsoppdateringene tar blant annet for seg flere svakheter knyttet til Internet Explorer, Microsoft Edge, Microsoft Windows og Microsoft Office.

En av de mest kritiske svakhetene denne måneden ligger i håndteringen av DNS-forespørsler. Denne svakheten kan brukes til å kompromittere et system ved å sette opp en DNS-tjener som sender spesielt utformede DNS-svar tilbake til maskinen. Det anbefales å patche ASAP!
Referanser
https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/secur[...]
https://isc.sans.edu/diary/23758
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]
https://threatpost.com/june-patch-tuesday-mic[...]

Google vil stoppe nettsteder fra å installere nettleserutvidelser

Google planlegger å stoppe muligheten for at nettsider kan installere nettleserutvidelser til Chrome og kreve at alle utvidelser må installeres via Chrome Web Store. Besluttningen kommer som følge av en rekke klager på ondsinnede utvidelser i Chrome Web Store.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2018/06/12/chrom[...]

App i Google Play benytter telefonens mikrofon til å identifisere brudd på opphavsretten

Den offisielle appen til den spanske fotball-ligaen "La Liga" spør nå brukeren om tilgang til enhetens mikrofon og posisjon. Dersom brukeren svarer "ja" på denne forespørselen, begynner appen å lytte etter lyder fra fotballkamper i bakgrunnen og sammenslår disse med telefonens posisjon i et forsøk på å identifisere steder som kringkaster spill uten lisens, for eksempel fotball-puber.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

VMware gir ut sikkerhetsoppdatering

VMware har git ut en sikkerhetsoppdateringen som fikser en sårbarhet i VMware AirWatch Agent. Sårbarheten er kategorisert som kritisk, siden den kan brukes til å laste opp/ned filer og kjøre dem på Android-mobiler som har Airwatch installert.
Referanser
https://support.workspaceone.com/articles/360[...]
https://www.vmware.com/security/advisories/VM[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.