Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 20 June 2018

2018.06.20 - Nyhetsbrev

Axis tetter sårbarheter i nesten 400 kameramodeller. Symantec med avsløring av målrettede angrep mot satelitt-, forsvars- og telekommunikasjonsselskaper i USA og sør-øst Asia. Tesla utsatt for sabotasje fra ansatt. Tidligere CIA ansatt siktet for WikiLeaks-lekkasjer. 95 personer pågrepet i stor aksjon mot kredittkortsvindel. Microsoft haste-oppdaterer Exchange Server.

Axis tetter sårbarheter i nesten 400 kameramodeller

Det svenske firmaet Axis Communications AB tetter nå 7 sårbarheter som rammer 392 kameramodeller. Axis produserer blant annet IP-kameraer til videoovervåkning. Svakhetene fører til at angriper, dersom IP-adresse til kameraet er kjent, kan ta over kontrollen på kameraet og feks. overta video streamen eller legge det til i et botnet.
Referanser
https://www.cert.dk/da/news/2018-06-19/axis

Symantec med avsløring av omfattende målrettet angrep mot satelitt-, forsvars- og telekommunikasjonsselskaper i USA og sør-øst Asia.

Symantec skal ha avdekket et avansert og omfattende målrettet angrep rettet mot satelitt-operatører, forsvars-kontraktører og telekommunikasjonsselskaper i USA og sør-øst Asia. Iflg. Symantec virker angrepet å være motivert utifra nasjonale interesser, og angrepet knyttes mot en gruppering som Symantec har gitt navnet "Thrip". Angrepet skal være initiert fra kinesiske maskiner.
Referanser
https://www.reuters.com/article/us-china-usa-[...]

Tesla utsatt for sabotasje fra ansatt.

Tesla skal iflg. toppsjef Elon Musk ha blitt utsatt for omfattende sabotasje fra en ansatt. Alle konsekvensene er foreløpig ikke helt avklart, men det skal være snakk om endring på kode i produksjonslinjens operativsystem, samt delt fortrolig bedriftsinformasjon med utenforstående tredjepart. Årsaken for handlingene skal angivelig være misnøye pga. manglende forfremmelse.
Referanser
https://www.aftenposten.no/verden/i/L0x3Lq/Te[...]

Tidligere CIA ansatt siktet for å stå bak omfattende WikiLeaks-lekkasjer.

Joshua Schulte, tidligere ansatt i CIA, har blitt siktet for å ha stått bak omfattende lekkasjer til WikiLeaks. Lekkasjene, ofte omtalt som “Vault 7”, består i hovedsak av dokumentasjon rundt hacker-, og angrepsverktøy utviklet av CIA gjennom en årrekke, men ikke selve verktøyene.
Referanser
https://www.buzzfeed.com/kevincollier/cia-emp[...]

95 personer pågrepet i stor Europol-aksjon mot kredittkortsvindel.

Europol har i en koordinert aksjon pågrepet 95 personer, mistenkt for omfattende kredittkortsvindel. Aksjonen skal ha pågått i 11 dager, og involverer 29 land. De pågrepne skal ha klart å svindle for omlag 75 millioner norsk kroner.
Referanser
https://www.dagbladet.no/nyheter/95-personer-[...]

Microsoft gir ut haste-oppdatering for alvorlige sårbarheter i Exchange Server.

Microsoft slapp i går en haste-patch for 3 alvorlige sårbarheter i Microsoft Exchange Server. Sårbarhetene, som befinner seg i de lisensierte "Outside in"-bibliotekene fra Oracle, kan utnyttes til å få kjørt vilkårlig kode fra eksternt hold.
Anbefaling
Installèr patch ihht. https://portal.msrc.microsoft.com/en-US/security-guidance/advisory/ADV180010
Referanser
https://portal.msrc.microsoft.com/en-US/secur[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.