Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 27 June 2018

2018.06.27 - Nyhetsbrev

Ukraina sier russiske hackere forbereder omfattende angrep. 35 pågrepet i massiv USA-aksjon mot det mørke nettet. Mozilla gir ut sikkerhetsoppdatering til Firefox ESR og Firefox.

Ukraina sier russiske hackere forbereder omfattende angrep

Hackere fra Russland infiserer Ukrainske selskaper med skadelig programvare for å lage "bakdører", til et stort koordinert angrep, ifølge Ukrainas leder for cyberpolitiet, Serhiy Demedyuk. Angrepene er rettet mot selskaper innenfor blant annet bank og energi, og det tyder på at de klargjør for å aktivere skadevaren i et massivt angrep.

At Ukraina velger å gå offentlig ut med dette viser at de er redde, og at de vil at folk skal være klar over dette, ifølge Jamie Blasco, sjefsforsker hos AlienVault. Han sier også at det er vanskelig å holde et cyberangrep innenfor en nasjon, så det er mulig at den nye trusselen kan spres rundt kloden.

Størrelsen på denne nye kampanjen kan sammenlignes med NotPetya fra 2017, ifølge Demedyuk.
Referanser
https://www.reuters.com/article/us-ukraine-cy[...]

35 pågrepet i massiv USA-aksjon mot det mørke nettet

Det amerikanske justisdepartementet har offentliggjort detaljene i en massiv operasjon mot det mørke nettet. I operasjonen, der 35 ble pågrepet, samarbeidet Secret Service, Homeland Security Investigations (HSI), DEA og Postal Inspection Service. De pågrepne var i alderen fra 21 til 34 år og inkluderer personer fra New York og California. Det beslaglagte materialet hadde en verdi på ca. 192 millioner kroner og inkluderer blant annet våpen, gull, kontanter og Bitcoins.
Referanser
https://itavisen.no/2018/06/27/35-pagrepne-i-[...]
https://www.justice.gov/opa/pr/first-nationwi[...]

Mozilla gir ut sikkerhetsoppdatering til Firefox ESR og Firefox

Oppdateringen retter svakheter som kan brukes til å forårsake ekstern tjenestenekt og ekstern kjøring av vilkårlig kode. Syv av svakhetene er klassifisert som kritiske.
Anbefaling
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.