Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 5 October 2018

2018.10.05 - Nyhetsbrev

Mozilla og Apache gir ut sikkerhetsoppdateringer. Russisk cyber-angrep kampanje avduket. Apple og Amazon nekter for å ha brukt hovedkort med spionbrikke.

Apache gir ut sikkerhetsoppdateringer

Apache har gitt ut sikkerhetsoppdateringer som fikser en sårbarhet i Apache Tomcat versjon 9.0.0.M1 til 9.0.11, 8.5.0 til 8.5.33, and 7.0.23 til 7.0.90. Berørte systemer bør oppdateres snarest.
Referanser
http://mail-archives.us.apache.org/mod_mbox/w[...]

Mozilla gir ut sikkerhetsoppdatering

Mozilla har gitt ut en sikkerhetsoppdatering som fikser sårbarheter i Thunderbird. To av sårbarhetene er vurdert som kritiske.
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]

Russisk cyber-angrep kampanje avduket

NCSC (National Cyber Security Center) i Storbritannia har avduket en rekke cyber-angrep utført av russisk etterretning. Angrepene har blant annet vært rettet mot politiske institusjoner, forretinger, og media verden over.
Referanser
https://www.ncsc.gov.uk/news/reckless-campaig[...]

Apple og Amazon nekter for å ha brukt hovedkort med spionbrikke

Igårsdagens nyhetsbrev ble det skrevet om hvordan Bloomberg mente at Kina hadde kompromittert flere store amerikanske selskaper via små spesiallagde brikker montert på Supermicro sine hovedkort. SuperMicro, Apple, og Amazon nekter for at det er noe sannhet i det som er rapportert av Bloomberg. Amazon nevner også at det ikke finnes noe bevis som bekrefter dette.
Referanser
https://arstechnica.com/gadgets/2018/10/bloom[...]
https://www.nrk.no/urix/bloomberg-i-hacking-k[...]
https://www.apple.com/newsroom/2018/10/what-b[...]
https://aws.amazon.com/blogs/security/setting[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>