Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 29 October 2018

2018.10.29 - Nyhetsbrev

Kinesisk overvåking av amerikansk og kanadisk Internett-trafikk. Svakhet funnet i Systemd. Windows Defender Antivirus kan nå kjøres i sandbox-miljø for økt sikkerhet.

Windows Defender Antivirus kan nå kjøres i sandbox-miljø

Windows Defender Antivirus er den første antivirus-løsningen som har mulighet til å kjøres i et sandbox-miljø. Endringen gjør det vanskeligere å utnytte eventuelle svakheter i Windows defender ved at den kjører i et lukket miljø. Endringen er foreløpig i en testfase, men Windows 10-brukere kan prøve den ut ved å aktivere den manuelt.
Referanser
https://cloudblogs.microsoft.com/microsoftsec[...]
https://www.zdnet.com/article/windows-defende[...]

Kinesisk overvåking av amerikansk og kanadisk Internett-trafikk

Forskere har funnet ut at China Telecom har brukt BGP-spoofing til å route Internett-trafikk fra Canada og USA gjennom Kina. Ukryptert trafikk antas å ha blitt analysert og lest. Forskningen er publisert i en paper i Military Cyber Affairs og er et samarbeid mellom US Naval War College og Tel Aviv University.
Referanser
https://boingboing.net/2018/10/26/bgp-pop-mit[...]

Svakhet funnet i Systemd

En svakhet er funnet i Linux sitt prosesshåndteringverktøy Systemd. Svakheten lar en angriper kjøre vilkårlig kode på systemet ved å utnytte en spesielt utformet DHCPv6-pakke. En sikkerhetsoppdatering for svakheten er sluppet, og ventes snarlig til de ulike utgavene av Linux.
Anbefaling
Oppdater berørte systemer
Referanser
https://nvd.nist.gov/vuln/detail/CVE-2018-15688

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>