Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 22 October 2018

2018.10.22 - Nyhetsbrev

Neste hovedversjon av Windows 10 vil ha bedre ytelse. Kritisk svakhet ved autentisering i Cisco-produkter. NATOs cyber-kommando skal være fullt operativ i 2023.

Neste hovedversjon av Windows 10 vil ha bedre ytelse

Dagens patcher i Windows 10 for Spectre-svakheten fører til et ytelsestap på 5-30 prosent, avhengig av oppgave. Google har nå laget nye patcher som neten ikke har noe ytelsestap. Disse patchene vil bli inkludert i neste hovedversjon av Windows med kodenavnet 19H1.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/windows-10-will[...]

NATOs cyber-kommando skal være fullt operativ i 2023

Etter planene så skal NATOs cyber-kommando være fullt operative med mulighet for selv å utøfre cyber-angrep i 2023. Foreløpig er det satt opp et operasjonssenter i Belgia. Flere av medlemslandene har bidratt med personell og ressurser.
Referanser
https://www.reuters.com/article/us-nato-cyber[...]

Kritisk svakhet ved autentisering i Cisco produkter

En svakhet i libssh gjør det mulig for en angriper å forbigå autentisering hos de rammede produktene. Cisco er foreløpig usikker på hvilke produkter som er rammet og jobber nå med en gjennomgang. Foreløpig har de publisert en liste over produkter som kan være rammet.

Ved velykket utnyttelse av svakheten vil angriper kunne oppnå uautorisert tilgang til systemet. Ikke alle produkter som benytter seg av libssh trenger å være sårbare, grunnet i forskjellige måter å bruke biblioteket på.
Anbefaling
Vent på patch.
Referanser
https://tools.cisco.com/security/center/conte[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>