Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 10 October 2018

2018.10.10 - Nyhetsbrev

Bloomberg med ny sak om hardware-hacking. Adobe patcher og Microsoft patcher svakheter. Én av Microsoft-svakhetene blir allerede utnyttet i målrettede angrep.

Bloomberg med ny sak om hardware-hacking

Bloomberg har publisert en ny historie om kinesisk manipulasjon av hardware. Det er et stort amerikansk telekom-selskap som har blitt rammet av manipulert hardware, som også denne kommer fra SuperMicro. Det er ethernet-kontakter i servere som har blitt manipulert. De fire største teleoperatørene i USA har tilbakevist påstandene.

Vi tar med en link til en oppsummering av saken så langt fra Motherboard. Sikkerhetseksperten Robert M. Lee har også gått igjennom tidligere saker fra de samme journalistene i en Twitter-tråd.
Referanser
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-[...]
https://motherboard.vice.com/en_us/article/qv[...]
https://twitter.com/RobertMLee/status/1049617[...]

Adobe patcher svakheter

Adobe har publisert sikkerhetsoppdateringer til en rekke av deres produkter, deriblant Experience Manager, Framemaker og Technical Communications Suite. Adobe anbefaler at brukere oppdaterer deres installasjoner fortløpende.
Referanser
https://blogs.adobe.com/psirt/?p=1633

Microsoft ute med månedlige sikkerhetsoppdateringer

Microsoft har gitt ut sine månedlige sikkerhetsoppdateringer som denne gang består av totalt 52 bulletiner, hvor 12 er vurdert som kritiske. De 12 kritiske sårbarhetene påvirker blant annet Microsoft Edge, Internet
Explorer og Windows Hyper-V. Svakheten med nummeret CVE-2018-8453 blir allerede utnyttet i målrettede angrep til å oppnå utvidede rettigheter på systemer.
Referanser
https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/secur[...]
https://threatpost.com/microsoft-patches-zero[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>