Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 18 October 2018

2018.10.18 - Nyhetsbrev

Cisco med sikkerhetsoppdateringer. GreyEnergy angriper kritisk infrastruktur i Ukraina og Polen. Islandsk phishingangrep med bruk at det mange trodde var politiets domene. Google Chrome versjon 70 retter svakheter.

Cisco med sikkerhetsoppdatering

Cisco har sluppet oppdateringer for en rekke produkter. Totalt er det 15 oppdateringer, hvor 7 er klassifisert med høy viktighet.
Referanser
https://tools.cisco.com/security/center/publi[...]

GreyEnergy angriper kritisk infrastruktur i Ukraina og Polen

ESET skriver om trusselaktøren GreyEnergy. De mener at dette er en etterfølger av grupperingen BlackEnergy, med oppdaterte verktøy og metodikk. BlackEnergy stod bak det første strømbruddet forårsaket av et cyberangrep. BlackEnergy bruker modulbasert malware for å unngå å bli oppdaget, ved bare å bruke de modulene som er nødvendige i hvert angrep.
Referanser
https://www.hackread.com/greyenergy-malware-h[...]
https://www.welivesecurity.com/2018/10/17/gre[...]

Islandsk phishingangrep med bruk at det mange trodde var politiets domene

Det islandske politiet kalles Lögreglan. Ved hjelp av domenet logregian.is ble mange på Island lurt av en phishingkampanje. Mange besøkte det de trodde var politiets nettside og ble lurt til å laste ned skadevare, kamuflert som dokumenter. Det kan virke som om angriperne hadde tilgang til en liste over alle innbyggere i Island med tilhørende personnumre.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/politiet-misbruk[...]

Google Chrome versjon 70 retter svakheter

Google har sluppet versjon 70 av Chrome for desktop i stabil versjon. Svakhetene skal blant annet kunne brukes til å kjøre tilfeldig kode via en sårbar nettleser. Chrome versjon 70 støtter også den endelige utgaven av TLS v1.3.
Anbefaling
Installer siste versjon
Referanser
https://www.cert.dk/da/news/2018-10-18/chrome
https://chromereleases.googleblog.com/2018/10[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>