Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 31 October 2018

2018.10.31 - Nyhetsbrev

Emotet har fått mulighet for å eksfiltrere eposter. Politiforum skriver om oppstykket ansvar og mange aktører i cyberspace. Apple gir ut sikkerhetsoppdateringer for en rekke produkter.

Emotet har fått mulighet for å eksfiltrere eposter

Malware-familien Emotet har nå fått funksjonalitet for å eksfiltrere eposter fra infiserte maskiner. Dette vil gjøre systemet bedre egnet for cyberspionasje. I det siste har emotet blitt mest brukt til å levere ransomware.
Referanser
https://blog.kryptoslogic.com/malware/2018/10[...]

Politiforum skriver om oppstykket ansvar og mange aktører i cyberspace

Lista over aktører som skal gripe inn mot cyberkriminalitet begynner å bli lang, og siste skudd på stammen er et nytt nasjonalt cybersikkerhetssenter i Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Det kan være vanskelig å forstå hvem som skal gjøre hva og hvor man skal henvende seg. Politiforum har en gjennomgang av hvordan situasjonen er i dag og framtidige planer.
Referanser
https://www.politiforum.no/artikler/en-oppskr[...]

Apple gir ut sikkerhetsoppdateringer

Apple har gitt ut sikkerhetsoppdateringer som retter opp i sårbarheter i flere produkter, deriblant Safari, iCloud for Windows, iTunes, watchOS, iOS, tvOS og macOS. Det anbefales at berørte systemer oppdateres snarest.
Anbefaling
Installer oppdateringer
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]
https://support.apple.com/en-us/HT209196
https://support.apple.com/en-us/HT209198
https://support.apple.com/en-us/HT209197
https://support.apple.com/en-us/HT209195
https://support.apple.com/en-us/HT209192
https://support.apple.com/en-us/HT209194
https://support.apple.com/en-us/HT209193

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>