Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 5 August 2019

2019.08.05 - Nyhetsbrev

Svakheter fikset i VMware. Svakheter avdekket i WiFi WPA3. Ny form for ransomware sprer seg i Tyskland.

Ny form for ransomware sprer seg i Tyskland

En ny form for ransomware som har fått navnet GermanWiper har i løpet av den siste uken spredd seg raskt i Tyskland. GermanWiper krypterer ikke filene til infiserte brukere, men overskriver derimot innholdet med nuller og endrer filtypen til en tilfeldig alfanumerisk streng på fem tegn. Det er ikke mulig å gjenopprette filene uten en backup og det er dermed nytteløst å betale løsepengesummen. Det ser ut til at skadevaren har spredd seg via et skadelig epost-vedlegg.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/germanwiper-ran[...]

Svakheter avdekket i WiFi WPA3

To nye svakheter har blitt avdekket i WiFi-standarden WPA3 av sikkerhetsforskere. Svakhetene gjør det mulig for angriperne å hente ut informasjon fra krypteringsprosessen til WPA3 og dermed brute-force passordet til nettverket. Den siste oppdateringen til standarden forhindrer denne typen angrep og blir antakelig en del av WPA 3.1.
Anbefaling
Ingen.
Referanser
https://mobile.slashdot.org/story/19/08/04/1821237
https://wpa3.mathyvanhoef.com/#new

Svakheter fikset i VMware

To svakheter har blitt avdekket i VMware ESXi, Workstation og Fusion som utnytter en out-of-bounds lese/skrive-feil. Disse gjør det mulig for en angriper å hente ut informasjon fra systemet og for en bruker med vanlige rettigheter å forårsake lokal tjenestenekt. Svakhetene har fått en CVSSv3 score på 8.5 av 10. Det ble gitt ut oppdateringer 2. august som fikser svakhetene, vi anbefaler å oppdatere til nyeste versjon.
Anbefaling
Installer de nyeste sikkerhetsoppdateringene.
Referanser
https://www.vmware.com/security/advisories/VM[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>