Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 23 August 2019

2019.08.23 - Nyhetsbrev

Cisco ute med nye oppdateringer. Store mengder av ny-registrerte domener er ondsinnede. Kinesiske aktører fokuserer på å stjele helsedata

Cisco ute med nye oppdateringer

Cisco har nå gitt ut nye oppdateringer til flere av sine produkter som fikser 33 svakheter, hvor 6 av disse er kritiske. Flere av de kritiske svakhetene gjelder blant annet produkter som Cisco Small Business 220 Series Smart Switches.
Referanser
https://tools.cisco.com/security/center/publi[...]

Store mengder av ny-registrerte domener er ondsinnede

SCMagazine melder om at rundt 200 000 nye domener blir registrert hver dag, hvor rundt 70% av disse er ondsinnede eller mistenkt for å bli brukt til ondsinnede aktiviteter. Palo Alto Networks har sett at nye domener registrert på .to og .di har høyest sjanse for å bli brukt til ondsinnet aktivitet, med hele 90% av nyregisterte domener som blir brukt til dette.
Referanser
https://www.scmagazine.com/home/security-news[...]

Kinesiske aktører fokuserer på å stjele helsedata

WIRED melder at kinesiske aktører har hatt veldig stort fokus rundt data fra helseindustrien, både fra selskaper som utvikler medisiner og medisinske forskere. Blant annet blir det meldt om at aktørene prøver å stjele klinisk utprøvingsdata, informasjon rundt forskning på medisiner og utstyr, samt åndsverket til medisinksutstyr.

Dette skjer etter at den kinesiske stat har satt stort fokus på å erstatte mesteparten av teknologien den importer fra andre land med sine egne produserte produkter.
Referanser
https://www.wired.co.uk/article/china-hackers[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>