Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 29 August 2019

2019.08.29 - Nyhetsbrev

NATO klar til å forsvare medlemslandene i cyberdomenet. Kaspersky: 47% av SMB-bedrifter kjører på Windows 7 bare 5 måneder før End Of Life-dato. Midtøsten: USA har gjennom et data-angrep lagt hindringer i veien for iranske angrep på oljetankere.

NATO klar til å forsvare medlemslandene i cyberdomenet

Generalsekretær Jens Stoltenberg er tydelig på at et cyberangrep på NATO-medlemsland kan utløse artikkel 5, om at et angrep på ett medlem er et angrep på alle. NATO holder på å etablere et Cyberspace OPS Centre i Mons i Belgia
Referanser
https://www.digi.no/artikler/stoltenberg-nato[...]

Kaspersky: 47% av SMB-bedrifter kjører på Windows 7 bare 5 måneder før End Of Life-dato

14. januar 2020 er End-of-Life for standard Windows 7-support og sikkerhetspatching. 5 måneder unna deadline viser undersøkelser fra sikkerhetsfirmaet Kaspersky at det fortsatt er millioner av installerte og potensielt sårbare Windows 7-maskiner i bedriftsnett og hjemmenett. Windows 7 var versjonen som ble hardest rammet av Wannacry-viruset i 2017.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/windows-7-end-o[...]

Midtøsten: USA har gjennom et data-angrep lagt hindringer i veien for iranske angrep på oljetankere

New York Times melder at hackere som arbeider for amerikanske myndigheter i juni ødela en database og IT-systemer som iranske paramilitære grupper benyttet til å planlegge angrep mot oljetankere i Persiabukta. Angrepet er en del av den pågående cyber-konflikten mellom USA og Iran.
Referanser
https://www.nytimes.com/2019/08/28/us/politic[...]
https://arstechnica.com/tech-policy/2019/08/u[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>