Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 9 August 2019

2019.08.09 - Nyhetsbrev

Zero-Day svakhet avdekket i Windows-klienten til Steam. IOActive fant sårbarheter i Boeing 737 og 787. Cisco har gitt ut sikkerhetsoppdateringer. Apple revolusjonerer sitt program for sårbarhetsrapportering.

Cisco har gitt ut sikkerhetsoppdateringer

Cisco har gitt ut sikkerhetsoppdateringer til flere av sine produkter. Angripere kunne utnytte noen av disse svakhetene til å ta kontroll over systemer. Vi anbefaler å oppdatere til nyeste versjon.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

IOActive fant sårbarheter i Boeing 737 og 787

IOActive fant en åpen tjener hos Boeing som ga tilgang til kildekode for interne systemer i Boeing 737 og 787. Der avdekket de sårbarheter som de mente potensielt kunne kompromittere kritiske styresystemer i flyet. Boeing på sin side har bekreftet at sårbarhetene finnes, men at det ikke er mulig å utnytte dem. De har likevel valgt å rette opp feilene i programvaren i nye versjoner.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/fant-sarbarheter[...]
https://www.wired.com/story/boeing-787-code-l[...]

Apple revolusjonerer sitt program for sårbarhetsrapportering

Under konferansen Black Hat i Las Vegas annonserte Ivan Krstic, lederen for Apple Security Engineering and Architecture, at Apple nå revolusjonerer sitt program for sårbarhetsrapportering. Sikkerhetsforskere som finner en svakhet som lar en angriper få fullstendig, vedvarende og fjernstyrt kontroll over et system uten handling fra slutt-brukeren mottar en dusør på hele 1 million amerikanske dollar. Alle svakheter som avdekkes i beta-platformen øker også dusøren med 50%, dermed kan man potensielt tjene 1.5 millioner amerikanske dollar for å melde inn én enkelt svakhet.

I tillegg til dette opplyste Apple at de også kommer til å gi ut en helt ny iPhone, spesielt designet for å brukes av de dyktigste sikkerhetsforskerne. Enheten blir levert uten flere av de eksisterende beskyttelseslagene for å gjøre det enklere å utforske deler av kjernen som tidligere har vært utilgjengelig for direkte inspeksjon. Den inneholder også et shell som gjør det mulig å eksekvere kommandoer som root. Dette håper Apple vil gi etterforskerene bedre innsikt i hvordan systemene fungerer og dermed oppdage nye angrepsvektorer.
Referanser
https://www.wired.com/story/apple-hacker-ipho[...]

Zero-Day svakhet avdekket i Windows-klienten til Steam

En Zero-Day svakhet har blitt avdekket i Windows-klienten for den digitale distribusjons-, spill- og kommunikasjonsplattformen Steam. Svakheten gjorde det mulig for en bruker med begrensede rettigheter å eksekvere kommandoer som administrator. Steam har ca. 100 millioner registrerte brukere og flere millioner aktive brukere til enhver tid. Etterforskerne som oppdaget svakheten tok først kontakt med Steam, men mottok ikke noen dusør. De fikk også beskjed om at svakheten ikke kunne utnyttes, men at de likevel ikke hadde lov å dele den offentlig. Etterforskerne valgte å ignorere dette og publiserte detaljer om den likevel.
Anbefaling
Ingen.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>